Arapça ilahinin tercümesi:
İslamın binası beştir: Allahü tealanın var ve bir olduğuna, Muhammed aleyhisselamın Allahü tealanın kulu ve resulü olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekât vermek, oruç tutmak, hacca gitmek.

Allahü tealadan başkasına ibadet etmem. Benim Peygamberim beşeriyete yol göstericidir. Namazda Rabbimle günde beş defa konuşurum. Bedenimi namazla, abdestle, rükû ve secde ile temizlerim.

Zekâtı, Allahın emri olduğu için fakirlere verip, malımın temizlenerek çoğalmasını sağlar ve Rabbimizin rızasını kazanmaya çalışırım.

Oruç tutarak nefsi terbiye eder ve fakir kardeşlerimi hatırlarım, Allahü tealanın sevgisine kavuşacağı ümidiyle de sabrederim. Orucunu tutanlara Rabbimin cenneti vaat ettiğini nefsime hatırlatırım.

Hac, Arafat’ta durmak, Kâbe-yi şerifi tavaf etmek olup, zengin ve fakirlerin eşit olduğu, dünyada küçük bir mahşer yeridir.

İlahiyi dinlemek için aşağıdaki linke tıklayınız. Linkin üzerinde sağ tıklayıp Hedefi Farklı Kaydet... (Save Target As...) seçeneği ile bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz: