"Öğretmenlik nedir?" deseler ben “Öğretmenlik geleceğimizi inşa etmektir” derim...

Dün akşam Okulum Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulundaki meslektaşlarımla birlikte beraberliğimizi pekiştirme adına akşam yemeği yedik.
Yemekte Okul Müdürüm Hayrullah Hocam, Müdür Yardımcım Veysel Hocam ve Zeki Hocam, bayanlardan ise Derya Hanım, Rukiye Hanım ve Günay Hanım; ayrıca Okul Aile Birliğinden birkaç imam arkadaş da masamızda günümüzü kutlarken duyduğumuz mutluluğa iştirak etmekteydiler.
Akşam da, bu sene emekli olan Ayşe Hanıma da okulumuzu temsilen müdürüm tarafından plaket ve çiçek hediye edildi.
Öğretmenlik gerçekten çok kutsal bir meslektir. Öğretmenlik insanı zengin etmez. Fakat mutlu eder. Dünyada karşısındaki insanı kıskanmayan bir meslek varsa o da öğretmenliktir.
Meslekte 24. senemi çalışmaktayım. Öyle öğretmen ağabeylerimiz var ki bazıları otuz beş senelik, bazıları ise 40 seneliktir. Fakat onca sene çalışmışlıklarına nazaran hizmet aşklarından en ufak bir duygu kaybı yaşamadan çalışmaya devam etmekteler.
Ben bu mesleği bir Peygamber mesleği diye yapmaktayım. Diğer arkadaşların da aynı duyguyu taşıdıklarına yakinen şahit olmuşumdur.
Şimdiki okulum olan Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İmam Hatip Okulumda geçenlerde bir erkek velimiz gelip boynuma sarıldı. Tanışma merasiminden sonra bana;
-Nizamettin Hocam benim eşim sizin Maçka İmam Hatip Lisesinden öğrencinizdir. Şimdi de oğlum sizin öğrenciniz...
Bu bana ne kadar mutluluk verdi inanın bunu anlatmakta kelimeler yetersiz kalır...
Tüm bu gayretlerin hayırlısıyla bir sonuç vermesi için öğretmen arkadaşlar maddi sıkıntı içerisinde olmamalıdır. Bundan dolayı Bakanlığımız gerekli hazırlıkları yaparak öğretmen arkadaşların gerek maaşlarında gerek ek derslerinde ve gerekse nöbet gibi hizmetlerinde hak ettikleri maddi kazanımları kendilerine verilmesi lazım gelmektedir.
Bakınız gelişmiş ülkelerde en fazla maaş alan kamu kurumu hangisidir diye o ülkelerden gelen arkadaşlara soruyorum da bana;
-Nizamettin Hocam gelişmiş ülkelerde en fazla maaşı kamu kurumları içerisinde öğretmenler almaktadır demektedirler.
Üç binli yılların nesli için şimdilerde öğretmenlere yatırım yapmak olmazsa olmazlarımızdan olmalıdır…
 Nizamettin Bekâr-Trabzon